AFN7 sep '13 09:21Aangepast op 7 sep '13 09:42

'Minder bezuinigen leidt tot meer vertrouwen'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Het vertrouwen van particuliere beleggers is langzaam aan het stijgen.

Maar dat vertaalt zich nog niet in grote aankopen. Dat gebeurt pas als de overheid minder bezuinigt en de werkloosheid daalt. Dat blijkt uit de BeleggersBarometer die ING zaterdag heeft gepubliceerd.

Van de ondervraagde beleggers noemt 83 procent een verlaging van de overheidsbezuinigingen als manier om meer vertrouwen in de economische situatie te krijgen. De helft hoopt op een daling van de werkloosheid en een kwart noemt een stijging van de huizenprijzen.

De index waarmee ING het vertrouwen meet, kwam in augustus uit op 114 punten tegen 105 een maand eerder. ,,Hoewel nog steeds laag gewaardeerd, zien beleggers de algemene economische situatie iets positiever in dan een maand geleden'', aldus de bank.

Meer risico's

ING merkt dat beleggers meer risico's beginnen te nemen en vaker hun geld in aandelen steken in plaats van obligaties. Over het beursklimaat in eigen land zijn ze echter iets minder enthousiast. ,,De populariteit van Nederlandse aandelen trekt iets aan, maar ligt nog steeds onder het niveau van 2010'', aldus ING.

De bank peilt iedere maand het vertrouwen onder particuliere beleggers door middel van een representatieve steekproef.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen