AFN6 nov '13 09:25Aangepast op 6 nov '13 10:33

'Goed nieuws ING Japan'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De nieuwe plannen van ING met betrekking tot de Japanse verzekeringsactiviteiten zijn goed nieuws, aangezien een gedwongen verkoop daarmee van de baan is.

ANP
ANP

Dat concludeerde analist Cor Kluis van Rabobank woensdag.

ING meldde eerder op de dag de Japanse activiteiten onder te brengen bij de Europese verzekeraar, die volgend jaar naar de beurs wordt gebracht. Een zelfstandige verkoop is daarmee van de baan. Kluis gaf aan dat een verkoop van de activiteiten voor het einde van dit jaar veel druk had gezet op de verkoopprijs.

De resultaten van ING voldeden volgens de analist aan de verwachtingen. Kluis handhaafde zijn koopadvies voor het aandeel ING.

Goede resultaten

SNS Securities, dat ook een koopadvies hanteert, sprak van goede resultaten. Vooral de kernactiviteiten doen het volgens analist Lemer Salah steeds beter. Hij verwacht dat ING sneller dan verwacht blijft handelen ten aanzien van de herstructurering van het bedrijf.

KBC Securities verhoogde het advies voor ING woensdag van hold naar accumulate. De Belgische bank wees daarbij eveneens op het goede nieuws met betrekking tot Japan. KBC noemde de resultaten van het derde kwartaal beter dan verwacht, met een beter dan verwachte rentemarge en dalende risicokosten.

ING noteerde woensdag om 10.20 uur 5,3 procent in de plus op 9,77 euro.

Gerelateerde artikelen