AFN5 aug '13 07:12

Staat naar Hoge Raad in zaak gedupeerden SNS

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem gaat in cassatie tegen een tussentijdse uitspraak van het gerechtshof in een zaak van beleggers die hun geld verloren door de nationalisatie van SNS Reaal.

ANP
ANP

Dat blijkt uit een onlangs verstuurde brief van de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam.

Het hof gaf gedupeerde schuldeisers in juli hoop door te beslissen dat een panel van deskundigen zich over schadevergoedingen moet buigen. Dat was een tegenvaller voor de staat; Dijsselbloem had het hof verzocht de schadevergoeding vast te stellen op nul euro.

Zonder overheidsingrijpen hadden beleggers volgens de minister ook met lege handen gestaan, omdat SNS dan failliet was gegaan. De Ondernemingskamer vond die redenering te kort door de bocht en oordeelde dat het verzoek onvoldoende was toegelicht.

De Ondernemingskamer heeft, vanwege de cassatie, toestemming gegeven om de benoeming van het deskundigenpanel uit te stellen, meldt het hof in de brief die aan betrokkenen is verstuurd. Volgens de Stichting obligatiehouders SNS, die eisers in de zaak vertegenwoordigt, kan de gang naar de Hoge Raad een halfjaar vertraging opleveren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen