AFN3 sep '13 15:45

Wall Street opent in de plus

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - In New York, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, zijn de effectenbeurzen dinsdag in de plus geopend.

De Amerikaanse markt maakt daarmee een inhaalslag na de sterke koerswinsten op maandag in Europa, waar de stemming werd gesteund door positieve industriecijfers uit China en de eurozone.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,5 procent hoger op 14.878 punten. De brede S&P 500 klom 0,9 procent tot 1647 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq steeg 1,2 procent tot 3632 punten.

Mircosoft leverde 4,6 procent in. De Amerikaanse softwaregigant neemt de Finse mobieltjesmaker Nokia grotendeels over voor 5,4 miljard euro. Met de overname hoopt Microsoft de ontwikkeling van mobiele apparaten te versnellen en zijn marktaandeel te vergroten. Zo'n 32.000 mensen die nu nog in dienst zijn van de Finse fabrikant komen op de loonlijst van Microsoft te staan.

Telecombedrijf Verizon opende 3,8 procent lager. Het telecomconcern koopt voor 130 miljard dollar het belang van 45 procent dat Vodafone heeft in de mobiele tak Verizon Wireless. De deal kwam maandag rond.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen