AFN2 sep '13 12:56

Vrachtvervoer luchtvaartmaatschappijen stijgt

Auteur: ANP Nieuws

GENEVE (AFN) - Luchtvaartmaatschappijen hebben in juli 1,2 procent meer vracht vervoerd dan in dezelfde maand vorig jaar bij een 3,4 procent grotere capaciteit.

ANP
ANP

Het volume bereikte het hoogste niveau sinds medio 2011. Dat maakte brancheorganisatie IATA maandag bekend. In juni steeg het vrachtvervoer op jaarbasis met 0,9 procent.

Groei in Europa en het Midden-Oosten compenseerde zwakke marktomstandigheden in Azië. Het tonnage in Europa steeg met 1,5 procent bij een groei van de capaciteit van 3,5 procent. Maatschappijen uit het Midden-Oosten vervoerden mede dankzij de ramadan 14,4 procent meer vracht bij een 11,1 procent hogere capaciteit. In Noord-Amerika was juist sprake van een daling van 1,1 procent in volume.

,,De groei is bemoedigend, vooral in Europa. Het is echter te vroeg om te zeggen dat het vrachtvervoer de malaise in de afgelopen 18 maanden te boven is'', aldus topman Tony Tyler van IATA. ,,De zwakte in Azië en de verslechterende politieke situatie in het Midden-Oosten zijn voldoende reden om voorzichtig te blijven.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen