AFN21 okt '13 15:14Aangepast op 21 okt '13 15:36

ING bouwt belang in Amerikaanse dochter af

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - ING wil een belang van circa 11,5 procent in zijn Amerikaanse verzekeringstak ING US verkopen.

Dat maakte de bank en verzekeraar maandag bekend. Na de verkoop houdt ING een belang van circa 60 procent in zijn Amerikaanse dochter over, die eerder dit jaar in New York naar de beurs werd gebracht.

De verkoop van circa 30 miljoen aandelen heeft geen invloed op de winst- en verliesrekening, stelt het financiële concern. Wel heeft de transactie een negatief effect van circa 500 miljoen euro op het eigen vermogen van ING. Dat komt doordat de verwachte verkoopprijs, op basis van de huidige beurskoers van ING US, lager ligt dan de boekwaarde van het belang.

Het aandeel ING US sloot vrijdag op 31,23 dollar. Op grond daarvan zou de verkoop van 30 miljoen aandelen omgerekend zo'n 685 miljoen euro opleveren. Wanneer de verkoop precies plaats zal hebben en tegen welke voorwaarden, is evenwel nog niet besloten. ING gebruikt de opbrengst om de balans verder te versterken.

Opties

De begeleidende banken, Morgan Stanley, Goldman Sachs, Citigroup en Bank of America Merrill Lynch, hebben opties om in totaal nog eens 4,5 miljoen aandelen te kopen. Als zij die volledig uitoefenen, daalt het resterende belang van ING nog verder, naar circa 58 procent.

Het is de bedoeling dat ING US uiteindelijk helemaal wordt afgestoten. Dan zal ook de naam van het levensverzekeringsbedrijf worden veranderd in Voya.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen