AFN18 jun '13 08:56Aangepast op 18 jun '13 09:36

'Schuld Imtech voldoet aan verwachtingen'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De nettoschuldpositie van Imtech in het eerste kwartaal voldeed aan de verwachtingen.

In de loop van het jaar zal de schuld wel oplopen door de eenmalige kosten voor de herstructurering van het bedrijf. Dat concludeerden analisten van Rabobank dinsdag.

De schuld van 1,2 miljard euro betekent dat Imtech de geplande aandelenemissie niet hoeft te vergroten, aldus Rabo. Daarbij is het geruststellend dat er al een akkoord is met financiers.

De analisten verwachten hun prognoses voor de omzet en ebitda in 2013 te moeten verlagen vanwege de moeilijke marktomstandigheden in Duitsland en de Benelux. Het bedrag van 110 miljoen euro dat wordt betaald voor de herstructurering stuwt daarbij de schuldenlast dit jaar.

Te vroeg

Volgens Rabo kan Imtech in de komende 2 jaar herstellen van alle problemen. De bank voorziet echter geen ,,quick fix'' en zou niet verbaasd zijn als het bedrijf uiteindelijk besluit bepaalde bezittingen te verkopen om aan de afspraken met de banken te kunnen voldoen.

KBC Securities ziet weinig bemoedigende signalen in de berichten van Imtech en vindt het nog te vroeg voor optimisme.

Rabo hanteert een koopadvies voor aandelen Imtech, met een koersdoel van 10,50 euro. Bij KBC staat Imtech op Hold, bij een koersdoel van 8 euro. Dinsdag om 9.29 uur stond Imtech 3,2 procent in de min op 8,01 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen