AFN5 nov '13 09:33Aangepast op 5 nov '13 14:16

Meer winst NYSE Euronext bij lagere omzet

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - NYSE Euronext heeft de winst in het derde kwartaal opgevoerd bij een licht lagere omzet.

Dat blijkt uit de resultaten die de beursexploitant dinsdag naar buiten bracht.

NYSE Euronext, dat zich opmaakt voor de beursgang van Twitter, boekte een nettowinst van 178 miljoen dollar (132 miljoen euro) , tegen 108 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2012. De omzet daalde van 902 miljoen tot 890 miljoen dollar. De daling werd vooral veroorzaakt door lagere inkomsten uit het afhandelen van transacties, 554 miljoen dollar tegen 570 miljoen dollar een jaar geleden.

NYSE Euronext staat op het punt te worden overgenomen door branchegenoot InterContinentalExchange (ICE). Beide partijen gaven vorige week aan binnenkort toestemming te verwachten van Europese toezichthouders. De Amerikaanse beurswaakhond SEC stemde medio augustus al in met de transactie. Na de afronding, oorspronkelijk gepland op 4 november, worden de Europese beurzen van Euronext waarschijnlijk verzelfstandigd door middel van een beursgang.

ICE maakte dinsdag een nettowinst bekend van 141 miljoen dollar in het derde kwartaal, 8 procent meer dan een jaar eerder. De omzet steeg met 5 procent tot 338 miljoen dollar. Daarvan was 279,9 miljoen dollar afkomstig uit de afhandeling van transacties, iets meer dan de 279,2 miljoen dollar een jaar eerder.

Gerelateerde artikelen