AFN20 nov '13 09:55

Consumentenvertrouwen neemt opnieuw toe

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (AFN) - Consumenten waren in november veel minder somber dan in oktober.

ANP
ANP

Voor het eerst sinds het voorjaar van 2011 zijn consumenten weer positief over de toekomstige economische situatie. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

De vertrouwensindex steeg 9 punten en kwam uit op min 18. Dat is nog steeds negatief, maar de stemming over het economisch klimaat verbeterde de afgelopen maanden sterk. De deelindicator steeg in november met 18 punten en kwam uit op min 16.

Het oordeel over de economische situatie in de komende 12 maanden verbeterde het meest. Voor het eerst sinds het voorjaar van 2011 zijn er meer optimisten dan pessimisten. Ook het beeld over de economie in het afgelopen jaar verbeterde aanzienlijk.

Koopbereidheid

De koopbereidheid onder consumenten nam in november toe, maar ze vonden de tijd minder gunstig voor het doen van grote aankopen zoals wasmachines en televisies.

Vorige maand steeg het consumentenvertrouwen in Nederland al tot het hoogste niveau in ruim 2 jaar. De vertrouwensindex van het CBS ging in oktober van min 33 naar min 27.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen