AFN26 sep '13 13:53

RoodMicrotec wil gebruik tranches beperken

Auteur: ANP Nieuws

ZWOLLE (AFN) - RoodMicrotec kondigde woensdagavond een aandelenuitgifte aan om onder meer werkkapitaal te generen dat nodig is voor de uitvoering van een groot project.

Bestuursvoorzitter Philip Nijenhuis zei donderdag in een toelichting dat het in de lijn der verwachtingen ligt dat het bedrijf de eerste tranche daarvan zal gebruiken. Of de overige tranches, overeengekomen met een niet bij naam genoemde investeerder, worden aangesproken wordt bepaald op basis van voortschrijdend inzicht.

RoodMicrotec en de investeerder spraken een maximum van 5 maandelijkse tranches van 100.000 euro af. Er is nog wel een optie om in de komende 5 jaar de overeenkomst nog 2 keer te verlengen tot een totaalbedrag van 1,5 miljoen euro.

RoodMicrotec heeft geld nodig om een en ander op poten te zetten voor de klus. Het gaat om de levering van chips in de machinebouwsector. ,,We krijgen de machines en doen de assemblage van de chips in eigen huis. Dat vergt enige investering.'' Volgens Nijenhuis heeft de klus een looptijd van sowieso 3 jaar ,,maar eigenlijk voor de hele levensduur van het product.''

Nijenhuis wilde de naam van de opdrachtgever van het grote project niet noemen. ,,Dat heeft ons in het verleden heel veel commercieel nadeel opgeleverd omdat concurrenten achter onze klanten aangingen.'' Ook de naam van de fabrikant waarmee RoodMicrotec binnenkort een overeenkomst hoopt te tekenen geeft de topman niet prijs. Wel zegt hij dat het een partij is met ,,een wereldnaam''.

Gerelateerde artikelen