AFN13 nov '13 07:19Aangepast op 13 nov '13 08:05

Nikkei lager door winstnemingen

Auteur: ANP Nieuws

De aandelenbeurs in Tokio is woensdag licht lager gesloten.

Beleggers grepen de bezorgdheid over de afbouw van het Amerikaanse steunbeleid aan om wat winst te nemen na de recente opmars. Ook boden de Chinese economische hervormingsplannen weinig houvast aan investeerders om in de markt te stappen. De Nikkei sloot met een verlies van 0,2 procent op 14.567,16 punten.

Sumitomo Mitsui Financial Group wist te ontsnappen aan de negatieve stemming en klom 1,6 procent. Beleggers reageerden positief op de verhoging van de winstverwachting door de Japanse bank. Motormaker Isuzu Motors boekte een kleine winst van 0,2 procent ondanks een verlaging van de omzetdoelstelling voor het lopende boekjaar. De verwachting van de operationele winst bleef wel gehandhaafd.

China
Elders in het Verre Oosten gingen de beurzen ook omlaag. De leiders van de Chinese Communistische Partij lieten na afloop van een vierdaagse vergadering weten de Chinese economie ingrijpend te hervormen door onder meer marktwerking een doorslaggevende rol te laten spelen. Concrete plannen bleven echter uit. De Hang Seng in Hongkong zakte 1,5 procent en de Kospi in Seoul verloor 1,6 procent. De All Ordinaries in Sydney daalde 1,3 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen