AFN19 jun '13 08:03

Aegon wil rendement verder verhogen

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Aegon ligt op koers om zijn doelstellingen voor 2015 te halen, maar zal extra maatregelen nemen om het rendement op het eigen vermogen op het gewenste peil te krijgen.

ANP
ANP

Dat liet het verzekeringsbedrijf woensdag weten, voorafgaand aan een bijeenkomst met analisten en beleggers in Londen.

Aegon ligt naar eigen zeggen op schema om de resultaten op basis van een fee te laten groeien tot 30 tot 35 procent van de onderliggende winst in 2015. Ook de toename van de operationele vrije kasstromen naar 1,3 tot 1,6 miljard euro is binnen bereik. Aegon verwacht verder dat het onderliggend resultaat tussen 2010 en 2015 elk jaar met gemiddeld 4 tot 7 procent groeit, met een toename van 7 tot 10 procent tussen 2012 en 2015.

De verzekeraar gaat uit van een rendement op het eigen vermogen van 8 tot 10 procent in 2015. Daarbij wordt onder meer rekening gehouden met een blijvend lage rente, de effecten van de recente conversie van de preferente aandelen en het afbouwen van schuld. Het management houdt echter vast aan de ambitie om een rendement te behalen van 10 tot 12 procent ,,en is zich bewust van de noodzaak van aanvullende maatregelen om dat niveau te bereiken'', aldus het bedrijf.

Verwateringseffect

Aegon is verder van plan om het verwateringseffect van dividend in aandelen voortaan ongedaan te maken door inkoop van eigen aandelen.

Het bedrijf gaf verder aan in de periode tot 2015 circa 3,5 miljard euro te besteden te hebben. Daarvan wordt 1,1 miljard euro gebruikt om obligaties van de balans te halen en is 1,2 miljard bestemd voor dividend. De overige 1,2 miljard euro wordt gebruikt voor strategische doeleinden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen