AFN24 okt '13 07:39

ING verlaagt advies voor Corbion

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De kwartaalresultaten van Corbion hebben analisten van ING en SNS Securities voorzichtiger gemaakt over de vooruitzichten van het bedrijf.

Ze verlaagden daarom donderdag beide hun advies voor het aandeel donderdag van buy naar hold.

Analist Marco Gulpers van ING wees erop dat de resultaten van Corbion, het voormalige CSM, in het derde kwartaal zwakker waren dan verwacht. Daarbij deed het bedrijf geen uitspraken over nieuwe PLA-contracten.

Volgens Gulpers ligt Corbion nog altijd op koers om de doelen voor 2016 te halen. Het herstel van de winstgevendheid zal echter langzamer zijn dan eerder gedacht. De analist verwacht dat de ebitdamarges van Biochemicals min of meer stabiel blijven in 2014 en pas in 2015 weer zullen toenemen. Voor Food Ingredients voorziet hij een bescheiden stijging van de marges.

Volgens Richard Withagen van SNS zit er weinig rek in de koers ten opzichte van het koersdoel, dat hij handhaafde op 19 euro. De analist gaf aan dat de onderliggende trends min of meer onveranderd zijn en dat er nog altijd vooruitgang wordt geboekt bij PLA. Bij ING ging het koersdoel met 1,50 euro omlaag tot 19,50 euro. Het aandeel Corbion sloot woensdag op 17,69 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen