AFN27 okt '13 17:00

Beleggers kijken naar bedrijvencijfers en Fed

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Kwartaalcijfers van bedrijven zullen ook volgende week de beurshandel grotendeels bepalen.

Op woensdag maakt de Federal Reserve, de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten, de resultaten van zijn beleidsvergadering bekend.

Verwacht wordt dat de Fed zijn stimuleringsbeleid op peil houdt. Na de vorige vergadering oordeelde het bestuur dat het economisch herstel nog te broos was om al met een afbouw te beginnen. Sindsdien heeft de economie een nieuwe tik gekregen door de begrotingsruzie in Washington en de tijdelijke sluiting van de federale overheid.

In Amsterdam brengt maandag pakketbezorger TNT Express de kwartaalresultaten naar buiten. Het is ook de laatste dag dat gehandeld kan worden in DE Master Blenders. Het koffie- en theebedrijf wordt van de beurs gehaald door de Duitse investeerder Joh. A. Benckiser.

Aperam

Dinsdag komen roestvrijstaalproducent Aperam en chipmachinemaker ASM International met hun kwartaalcijfers. Woensdag is het de beurt aan navigatiespecialist TomTom en effectendienstverlener Kas Bank.

Donderdag wordt een drukke dag met onder meer de resultaten van vier AEX-fondsen op de agenda. Olieconcern Shell, luchtvaartgroep Air France-KLM, uitzender Randstad en staalproducent ArcelorMittal behoren tot de bedrijven die dan de boeken openen over het derde kwartaal.

Ook op macro-economisch vlak krijgen beleggers een aardige stroom data te verwerken. Uit de Verenigde Staten komen behalve het Fed-besluit cijfers over de industriële productie, de huizenmarkt, de detailhandel en inflatie naar buiten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen