AFN19 nov '13 08:31

Value8 handhaaft verwachting

Auteur: ANP Nieuws

BUSSUM (AFN) - Value8 handhaaft de verwachting van een goed 2013 en groei ten opzichte van 2012.

Dat maakte de onderneming dinsdag bekend in een tussentijds handelsbericht. Een concrete prognose werd daarbij niet gegeven.

De investeerder is in het derde kwartaal verder gegroeid. ,,Gedurende de periode tussen 1 juli 2013 en heden is een aantal bedrijven aan de groep toegevoegd. Deze transacties hebben geleid tot versterking van de diverse clusters binnen de groep'', aldus Value8.

Tijdens de verslagperiode kreeg Value8 ook een dividend van Witte Molen van 2,1 miljoen euro. In combinatie met de uitbreiding van het aandelenkapitaal en de winstgevendheid, is sprake van een verdere toename van het eigen vermogen. De solvabiliteit (gemeten op vennootschappelijk niveau) blijft ,,onverminderd sterk''.

Omgekeerde overname

Value8 constateert verder toenemende interesse in omgekeerde overnames en beursnoteringen. Value8 wil, zo kondigde het al eerder aan, tijdens de bijzondere aandeelhoudersvergadering van 20 december voorstellen om de aandelen te splitsen in de verhouding 4:1.

De onderneming merkt onder meer op dat bij het financiële cluster er sprake is van een lagere omzet van AmsterdamGold dan in dezelfde periode van 2012. ,,Die daling wordt veroorzaakt door een sterke afname van de onrust op de financiële markten en de daling van de goud- en zilverkoers. ,,Door de doorgevoerde kostenmaatregelen ligt het resultaat van AmsterdamGold evenwel hoger dan een jaar geleden'', aldus Value8.

Bij de beursgenoteerde belangen is sprake van een positieve ontwikkeling bij Euromedis (healthcare). De jaaromzet is gestegen tot 75,6 miljoen euro en de ebit-marge verbeterd tot circa 4,5 procent. Verder boekte Source Group een forse omzetgroei en operationeel een positief bedrijfsresultaat (ebitda).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen