AFN25 okt '13 07:25

USG People ziet verbetering

Auteur: ANP Nieuws

ALMERE (AFN) - USG People heeft in het derde kwartaal meer winst geboekt dan een jaar eerder.

De omzet nam opnieuw af, maar de krimp van de opbrengsten werd gedurende het kwartaal steeds minder sterk. De uitzendonderneming verwacht dat die trend de komende maanden doorzet.

USG People meldde vrijdag een omzet van 599,4 miljoen euro over het derde kwartaal. Dat was 3 procent minder dan een jaar eerder. De nettowinst kwam uit op 25,6 miljoen euro, tegen 7 miljoen euro een jaar eerder. Dit resultaat werd sterk beïnvloed door eenmalige factoren. Onderliggend klom de nettowinst met 1,8 miljoen euro naar 8,9 miljoen euro. Het onderliggende bedrijfsresultaat (ebita) kwam met 23,1 miljoen euro een half miljoen euro hoger uit dan een jaar eerder.

Bestuursvoorzitter Rob Zandbergen sprak van een ,,zeer positieve'' ontwikkeling in het derde kwartaal. USG verwacht dat die positieve trend doorzet in de laatste 3 maanden van het jaar.

Professionals

De omzet per werkdag nam vorig kwartaal met 4,1 procent af, na een krimp met 8 procent in het voorgaande kwartaal. In september bleef de afname beperkt tot 3,2 procent. De brutomarge zakte vorig kwartaal tot 21,3 procent, tegen 21,7 procent een jaar eerder. Die daling kwam vooral door de aanhoudende druk op de prijzen.

Het moederbedrijf van uitzendbureaus als Start People en Unique zag de omzet nog bij alle drie zijn onderdelen dalen. Bij de algemene uitzenddiensten en bij Specialist Staffing gingen de opbrengsten per werkdag met 4 procent omlaag. De omzet van Professionals zakte met 10 procent. De Nederlandse markt voor specialisten stabiliseerde, terwijl de opbrengsten van algemene uitzenddiensten op de thuismarkt met 7 procent afnamen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen