AFN22 nov '13 09:30

'AkzoNobel blijft reorganiseren'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De aankondiging dat AkzoNobel zijn coil coating-activiteiten gaat concentreren, toont aan dat de onderneming blijft herstructureren, ook na het afronden van de belangrijkste zaken in het verbeterprogramma dat in 2012 werd gelanceerd.

Het bedrijf blijft dus werken aan zijn efficiency en marges, zo schrijven analisten van de Rabobank vrijdag. Dit beleid leidt tot reorganisatiekosten, maar levert ook cash op.

AkzoNobel meldde donderdag dat het zijn coil coatings-activiteiten in Europa en Rusland gaat concentreren op drie locaties in Zweden, Rusland en Duitsland. Het gaat om fabrieken in Malmö, Lipetsk en Hilden. Door de plannen zal de productie in het Zweedse Gamleby en het Duitse Neurenberg in juni 2015 worden beëindigd. De plannen hebben gevolgen voor circa 280 werknemers. Volgens het bedrijf zal door de verhuizing efficiënter worden gewerkt en ontstaat een duurzamer platform voor toekomstige groei.

Rabobank zegt dat de aankondiging geen impact heeft op de verwachtingen die het voor AkzoNobel hanteert en verwacht ook geen grote gevolgen voor de koersprijs op vrijdag.

Het aandeel noteerde rond 9.20 uur 0,5 procent hoger op 54,93 euro. De AEX-index stond eveneens 0,5 procent in de plus.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen