AFN4 okt '13 21:46Aangepast op 4 okt '13 22:04

Lockheed stuurt 3000 werknemers naar huis

Auteur: ANP Nieuws

BETHESDA (AFN) - Het Amerikaanse defensieconcern Lockheed Martin stuurt met ingang van maandag zo'n 3000 werknemers met verlof.

Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend. Veel medewerkers verrichten hun werkzaamheden bij federale overheidsdiensten die gesloten zijn als gevolg van de politieke impasse rond het schuldenplafond.

Het aantal medewerkers dat werkloos thuis zit zal naar verwachting toenemen naarmate de overheidssluiting langer voortduurt. De onderneming vraagt de betreffende werknemers om gebruik te maken van vakantiedagen die zij hebben, zodat zij hun salaris doorbetaald krijgen.

Topvrouw Marillyn Hewson van Lockheed Martin zei teleurgesteld te zijn dat de onderneming het besluit heeft moeten nemen. ,,Wij blijven volksvertegenwoordigers aanmoedigen om tot overeenstemming te komen over een begrotingswet die een einde maakt aan deze sluiting'', zei ze.

Defensiegebied

Ook andere toeleveranciers op defensiegebied hebben last van de sluiting. Industrieconcern United Technologies liet eerder deze week weten dat het tot 5000 mensen naar huis denkt te moeten sturen als de situatie lang gaat duren. Het bedrijf maakt onder meer gevechtshelikopters en vliegtuigmotoren.

Het Britse BAE Systems voorziet dat mogelijk enkele duizenden werknemers van zijn Amerikaanse tak de komende dagen of weken naar huis zullen worden gestuurd. Boeing liet aan persbureau Bloomberg weten dat het een ,,beperkt aantal'' mensen met verlof verwacht te sturen, maar wilde geen aantallen noemen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen