AFN8 nov '13 13:44

'Overname Arseus past binnen strategie'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De overname door Arseus van het Braziliaanse Alternate Technologies past binnen de groeistrategie van de Fagron-divisie van het bedrijf.

Dat stelde zakenbank KBC vrijdag in een commentaar. De omzet van de overnameprooi komt dit jaar naar verwachting uit op omgerekend 3,5 miljoen euro. De bijdrage aan het terugkerende bedrijfsresultaat (rebitda) schat KBC op 1 miljoen euro per jaar.

Arseus kondigde ook de verkoop aan van de Franse dentale distributieactiviteiten, goed voor een omzet van 30 miljoen euro. De verkoopprijs werd niet vermeld maar KBC heeft geen al te hoge verwachtingen. De verkoop past volgens de bank wel bij de strategische review die het bedrijf heeft aangekondigd voor zijn divisies Solutions en Specialties. De definitieve uitkomst daarvan wordt voor het einde van het jaar verwacht.

Mocht Arseus besluiten de onderdelen af te stoten, dan zal dat waarschijnlijk een langdurig proces worden omdat het in etappes moet gebeuren. Het uiteenlopende karakter van de activiteiten maakt het lastig om er één koper voor te vinden, aldus KBC.

Het aandeel Arseus stond vrijdag om 13.29 uur 0,3 procent lager op 23,39 euro.

Gerelateerde artikelen