AFN8 nov '13 13:44Aangepast op 8 nov '13 14:02

'Mogelijke verkoop gezondheidstak Siemens'

Auteur: ANP Nieuws

MÜNCHEN (AFN) - Het Duitse technologieconcern Siemens gaat mogelijk zijn gezondheidstak van de hand doen.

Dat meldden ingewijden bij het bedrijf aan financieel persbureau Bloomberg. Siemens is branchegenoot van Philips op het gebied van medische systemen.

Naar verluidt heeft Siemens van investeringsmaatschappijen voorstellen ontvangen voor een verkoop of een beursgang van de gezondheidstak. Het onderdeel is de meest winstgevende divisie van het concern en zou volgens analisten bij een verkoop bijna 5 miljard euro kunnen opleveren voor het bedrijf. De jaaromzet van de divisie bedraagt 13,6 miljard euro en er werken wereldwijd circa 51.000 mensen.

Topman Joe Kaeser van Siemens zou nog geen besluit hebben genomen over een eventuele afsplitsing. Een verkoop van de gezondheidsdivisie kan Siemens in staat stellen zich beter te focussen op zijn activiteiten op het gebied van energie, infrastructuur en industrie.

Overnames

Siemens breidde de activiteiten op het gebied van gezondheid in 2006 en 2007 sterk uit door voor 11 miljard euro aan overnames te doen. De voorganger van Kaeser, Peter Löscher, kwam kort na zijn aantreden in 2007 onder vuur te liggen vanwege de overname van Dade Behring voor ruim 5 miljard euro die hij goedkeurde. Die aankoop zou volgens investeerders te duur zijn geweest. Siemens moest later afschrijven op de overname. Löscher werd in juli ontslagen.

Kaeser komt in mei volgend jaar met een nieuwe strategie voor Siemens.

Gerelateerde artikelen