AFN23 okt '13 07:52Aangepast op 23 okt '13 08:59

Winst Orange daalt ondanks bezuinigingen

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse telecombedrijf Orange heeft de omzet en winst in het derde kwartaal zien dalen ten opzichte van het voorgaande jaar.

Dat meldde het bedrijf woensdag.

De omzet van Orange, het voormalige France Telecom, zakte vorig kwartaal met 5,5 procent tot 10,2 miljard euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) ging met bijna 8 procent omlaag tot 3,4 miljard euro.

Orange ziet net als zijn internationale concurrenten de omzet uit telefonie dalen, door de opkomst van mobiel internet. Het voormalige Franse staatsbedrijf probeert die krimp tegen te gaan met bezuinigingen. Zo werd het personeelsbestand dit jaar al met ruim 2 procent verkleind en gingen de totale kosten in het derde kwartaal met 4 procent omlaag. Daarnaast probeert het bedrijf klanten terug te winnen met snelle internetverbindingen.

Orange zag zijn klantenbestand vorig kwartaal met ruim 2 procent groeien tot 232,5 miljoen abonnees. Het bedrijf verwelkomde 1,1 miljoen nieuwe klanten bij mobiele telefonie. Die aanwas vond vooral plaats in de kernmarkten van het bedrijf, Frankrijk, Spanje en Polen. Orange zag de omzet in Frankrijk, Polen en de meeste andere Europese landen dalen. De opbrengsten in Spanje, Afrika en het Midden-Oosten namen toe.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen