AFN13 jun '13 21:05

EADS verwacht honderden Airbusorders

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Bestuursvoorzitter Tom Enders van EADS verwacht volgende week tijdens de vliegtuigshow in Parijs honderden bestellingen te krijgen voor toestellen van dochterbedrijf Airbus.

Dat zei Enders donderdag. EADS verhoogde in mei al zijn verwachting voor het aantal orders in heel 2013 van circa 700 naar ruim boven 800.

Afgelopen maandag schreef La Tribune dat Air France-KLM tijdens de show op Le Bourget 25 Airbustoestellen gaat bestellen ter waarde van 7,2 miljard euro. Ook zou de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie van plan zijn een optie te nemen op 35 vliegtuigen.

Enders zei ook vertrouwen te hebben in de voortgang van het A350 programma, het toestel dat de strijd aan moet gaan met de Dreamliner van rivaal Boeing. De bouw van de A350 is volgens de topman een immense uitdaging ,,maar het werk begint eigenlijk pas met de testvlucht op vrijdag.'' Om het productieschema op koers te houden zag Airbus in februari af van een omstreden accu voor het nieuwe toestel die begin dit jaar wereldwijd alle Dreamliners aan de grond hield.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen