AFN25 okt '13 08:34Aangepast op 25 okt '13 09:39

'Ballast Nedam stelt teleur'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Het winstalarm en het banenverlies bij Ballast Nedam zijn teleurstellend.

Dat liet analist Edwin de Jong van SNS Securities vrijdag weten in een reactie op de bekendmaking van het bouwbedrijf.

Ballast Nedam liet weten voor dit jaar een operationeel verlies te verwachten, terwijl eerder werd gerekend op een plus van 15 miljoen euro. Ook worden 250 arbeidsplaatsen geschrapt.

,,In een notendop teleurstellend. In de eerste helft werd nog een kleine plus behaald bij het operationeel resultaat en normaal gesproken is de tweede jaarhelft beter dan de eerste'', aldus De Jong. Hij stelt verder dat Ballast Nedam ook onzekerheid heeft geschept door de onduidelijkheid over substantieel meerwerk bij een groot project.

Slechte projecten

Er was volgens De Jong wel enig positief nieuws in het bericht, namelijk de verkoop van 117 appartementen in Leiden en het contract voor 157 nieuwbouwwoningen in Amsterdam. De analist hanteert een hold-advies, maar gaf aan wel steeds negatiever te worden over het aandeel.

ING spreekt van een significante winstwaarschuwing van het bouwbedrijf. De cijferpresentatie laat zien dat de condities op de Nederlandse markt nog steeds erg zwak zijn en de zogenoemde slechte projecten een substantiële invloed kunnen hebben op de gang van zaken. ING hanteert ook een hold-advies op het fonds.

Ballast Nedam noteerde vrijdag om 9.30 uur 5,6 procent lager op 12,60 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen