AFN24 sep '13 10:41

'Speculatie over splitsing USG dubieus'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Het vertrek van coo Hubert Vanhoe, die verantwoordelijk was voor de tak Professionals van USG People, zou tot nieuwe speculatie over de splitsing van het bedrijf kunnen leiden.

Dat zei analist Gert Steens van SNS Securities dinsdag, nadat maandag bekend werd dat Vanhoe afscheid neemt van het bedrijf.

Steens lijkt het niet zinnig om te speculeren over een splitsing, omdat het volgens hem hoogst onzeker is dat de twee aparte delen van USG, Staffing en Professionals, apart meer waard zijn dan samen. Kopers voor de takken zou hij ook niet direct kunnen aanwijzen.

De analist wijst er verder op dat USG maandag een rare bewoording hanteerde om het vertrek van Vanhoe aan te kondigen. Door de versimpeling van het bedrijf zouden ,,zijn taken komen te vervallen''. Professionals blijft echter gewoon bestaan, aldus Steens. Wel vindt hij het niet gek dat topman Rob Zandbergen zelf de divisie onder zich neemt. Dat gebeurt volgens hem bij veel bedrijven en de raad van bestuur van USG krijgt nu een normale omvang.

Hold-advies

Steens merkt verder op dat Vanhoe begin vorig jaar nog een nieuwe en ambitieuze strategie voor Professionals heeft ontvouwd, maar dat er heel weinig van terecht is gekomen. Dat is volgens hem ook niet raar, omdat USG vooral in Nederland opereert in een uiterst moeilijke markt.

SNS hanteert een hold-advies voor USG met een koersdoel van 6,50. Het aandeel noteerde dinsdag rond 10.30 uur 0,3 procent hoger op 6,68 euro.

Gerelateerde artikelen