AFN6 aug '13 17:28Aangepast op 6 aug '13 23:27

UniCredit ziet winst verdubbelen

Auteur: ANP Nieuws

MILAAN (ANP/BLOOMBERG) - UniCredit, de grootste bank van Italië, heeft de winst in het tweede kwartaal meer dan verdubbeld.

De nettowinst steeg tot 361 miljoen euro, tegen 169 miljoen euro een jaar eerder, zo maakte de in Milaan gevestigde bank dinsdag bekend.

De bank is bezig flink op de kosten te besparen en de risico's te verminderen nu de economische recessie en strengere kapitaaleisen op de winst drukken. Daartoe reorganiseert UniCredit zijn Italiaanse netwerk evenals de activiteiten in Midden- en Oost-Europa, als onderdeel van een vijfjarenplan om de winst te verhogen en zijn financiële positie te versterken.

Het bedrijf verlaagde de operationele kosten in het tweede kwartaal met 1,8 procent vergeleken met een jaar eerder tot 3,67 miljard euro. Tot 2015 wil de bank de kosten met nog eens 1 miljard euro extra verlagen dan eerder gepland. De bank kondigde in 2011 aan voor 15,8 miljard euro op de kosten te willen besparen.

UniCredit rapporteerde over het tweede kwartaal verder een winst van 254 miljoen euro uit de terugkoop van obligaties in april.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen