AFN5 nov '13 15:00

‘Lagere opening Wall Street’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zullen dinsdag naar verwachting licht lager openen.

Een verlaging van de prognose van de economische groei in de eurozone zorgt voor terughoudendheid. Ook wachten beleggers nog op de inkoopmanagersindex van de Amerikaanse dienstensector, die een halfuur na opening van de markt wordt vrijgegeven.

AOL opende voorbeurs de boeken over het afgelopen kwartaal. Het internetbedrijf zag de winst in het derde kwartaal met 6 procent stijgen tot 561,3 miljoen dollar, dankzij een stijging van de advertentieverkopen. Onder de streep bleef 2 miljoen dollar over, tegen 20,8 miljoen dollar een jaar eerder. De winst werd gedrukt door een afschrijvingslast van 17,5 miljoen dollar en herstructureringskosten van 19 miljoen dollar.

Beursexploitant NYSE Euronext heeft de winst in het derde kwartaal opgevoerd bij een licht lagere omzet. Het beursbedrijf, dat wordt overgenomen door branchegenoot InterContinentalExchange (ICE), boekte een nettowinst van 178 miljoen dollar, tegen 108 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2012. De omzet daalde van 902 miljoen tot 890 miljoen dollar.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen van 0,3 procent voor de Amerikaanse beurzen. Beleggers op Wall Street namen maandag een adempauze. Na een opmars van de S&P 500 in de afgelopen 4 handelsweken besloten ze te wachten op cijfers over de groei van de Amerikaanse economie en de banenmarkt. De Dow-Jonesindex sloot 0,2 procent hoger op 15.639,12 punten.

Gerelateerde artikelen