AFN2 sep '13 07:16Aangepast op 2 sep '13 09:01

Overname KPN onder de aandacht bij NCTV

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), Dick Schoof, houdt bij een eventuele verkoop van KPN aan het Mexicaanse América Móvil (AMX) in de gaten of de nationale belangen voldoende zijn beschermd.

ANP
ANP

,,De vraag ligt bij ons open op tafel’’, zei hij maandag in Het Financieele Dagblad.

,,Het gaat om vitale infrastructuur waar veel diensten gebruik van maken’’, stelt Schoof. ,,De vraag die moet worden beantwoord is of in het kader van de nationale veiligheid aanvullende maatregelen moeten worden genomen die er in voorzien dat de publieke belangen geborgd kunnen worden.’’

Een woordvoerder van Schoof benadrukt dat er op dit moment nog geen onderzoek is gestart, maar dat de NCTV wel een ,,oordeelsvormende rol’’ te vervullen heeft als meer informatie over de overname naar buiten komt.

Wending

Minister Henk Kamp van Economische Zaken liet vrijdag weten dat het nog maanden kan duren voor er duidelijkheid is. Vorige week kreeg het overnameproces een nieuwe wending toen de Stichting KPN een beschermingswal opwierp tegen de verkoop van het telecombedrijf. De stichting zei zich onder meer zorgen te maken om het maatschappelijk belang van de vitale netwerken die KPN onderhoudt.

AMX heeft laten weten bereid te zijn het bod op KPN in te trekken als de stichting vasthoudt aan de blokkade. Het concern van miljardair Carlos Slim zegt al zijn overnames te doen om bedrijven op lange termijn te laten groeien.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen