AFN25 okt '13 09:19Aangepast op 25 okt '13 09:39

'USG People boekt goede resultaten'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - USG People heeft vorig kwartaal eindelijk goede resultaten geboekt.

Dat concludeerden analisten van Rabobank vrijdag.

De uitzendonderneming haalde vorig kwartaal een onderliggende ebita van 23,1 miljoen euro, waar Rabo rekende op 18,4 miljoen euro. De analisten schatten dat ongeveer 2 miljoen euro het gevolg was van subsidies in Frankrijk. Dat betekent dat ook zonder dat effect ,,eindelijk een goed resultaat'' werd geboekt, aldus de analisten.

De krimp van de omzet was ook kleiner dan Rabo had verwacht, terwijl de brutomarge hoger uitkwam. De analisten denken dat ze hun verwachtingen voor 2014 en 2015 zullen verhogen, hoewel ze graag zouden zien dat USG de goede prestaties over een langere periode weet vol te houden.

Aandacht

Ook analist Marc Zwartsenburg van ING sprak van een onverwacht sterke ebita. De krimp van de omzet in september had in zijn visie wel iets beperkter mogen uitvallen dan de min van 3,2 procent die werd genoteerd. De eerste tekenen voor oktober zijn echter veelbelovend, voegde hij eraan toe.

Volgens analist Gert Steens van SNS Securities heeft USG de kosten goed onder controle. Dat leidt er in de komende kwartalen mogelijk toe dat de aandacht kan verschuiven van het beperken van de krimp van de markt naar groei. Volgens Steens is de koers van het aandeel USG daar echter al teveel op vooruitgelopen. Hij hanteert een reduce-advies voor beleggers in USG People.

Rabo en ING hanteren een hold-advies voor het aandeel USG People. Dat noteerde vrijdag om 9.27 uur 2,5 procent in de plus op 8,67 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen