AFN14 nov '13 14:59

‘Wall Street overwegend licht omhoog’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York openen donderdag naar verwachting overwegend licht hoger.

EPA
EPA

Optimisme over voortzetting van het stimuleringsbeleid van de Federal Reserve blijft de markten ondersteunen. Een flink koersverlies voor Cisco Systems in de voorbeurshandel drukt echter op technologiebeurs Nasdaq.

Beleggers zullen scherp letten op de hoorzitting van Fed-vicepresident Janet Yellen over haar nominatie als opvolger van Ben Bernanke. Uit de vooraf gepubliceerde toespraak van de toekomstig Fed-voorzitter bleek dat ze zal betogen dat de Amerikaanse economie nog altijd onder de maat presteert en zal moeten verbeteren, voordat de Fed zijn stimuleringsbeleid kan gaan afbouwen.

Op macro-economisch vlak werd voor opening van de markt bekendgemaakt dat het aantal eerste uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is uitgekomen op 339.000. Economen hadden 330.000 aanvragen verwacht. Ook bleek dat de arbeidsproductiviteit in het derde kwartaal met 1,9 procent is gestegen. Economen gingen uit van een productiviteitsgroei van 2,2 procent.

Wal Mart

De Amerikaanse detailhandelsbedrijven zullen naar verwachting in de belangstelling staan. Wal-Mart Stores verlaagde donderdag voor de tweede keer dit jaar zijn winstverwachting voor 2013. De Amerikaanse detailhandelaar heeft last van moeilijke marktomstandigheden en sterke concurrentie en verliest terrein aan kleinere prijsvechters.

Warenhuisketen Kohl’s opende eveneens de boeken. De retailer boekte in het derde kwartaal minder winst en omzet dan voorzien en verlaagde de winstverwachting voor het gehele jaar. Woensdag kwam concurrent Macy’s juist met een positief kwartaalbericht en opbeurende vooruitzichten voor het belangrijke feestdagenseizoen.

Cisco Systems

Cisco Systems noteert meer dan 10 procent lager voor de openingsbel. De fabrikant van netwerkapparatuur, die woensdag na de slotbel de kwartaalcijfers bekendmaakte, boekte in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar iets meer winst dan verwacht. De omzetgroei en de vooruitzichten voor de rest van het jaar vielen echter tegen.

De openingsindicatoren wijzen op een winst van 0,1 procent voor de Dow-Jonesindex en een verlies van 0,2 procent voor de Nasdaq. De aandelenbeurzen in New York sloten woensdag met winst. Beter dan verwachte cijfers van warenhuisketen Macy's gaven de handel steun. De Dow won 0,5 procent en sloot op 15.821,63 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen