AFN9 aug '13 12:48Aangepast op 9 aug '13 18:36

Kamp volgt overnamenieuws KPN nauwlettend

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (AFN) - Minister Henk Kamp van Economische Zaken houdt de ontwikkelingen rond een mogelijke overname van KPN goed in de gaten.

ANP
ANP

Dat doet hij niet alleen omdat het bedrijf van groot belang is voor de Nederlandse economie en de werkgelegenheid, maar ook voor alle klanten van KPN, zo liet Kamp vrijdag weten.

Volgens de minister zal er voor de klanten niets veranderen als het bedrijf wordt overgenomen. ,,KPN moet niet alleen de afspraken met de klanten nakomen, maar ook de regels en Nederlandse wetten naleven'', stelt Kamp. Het bedrijf blijft ook gehouden aan de verplichtingen die het is aangegaan en de vergunningen die lopen. Verder blijven de toezichthouders gewoon op KPN toezien.

Kamp benadrukt dat een beslissing over de verkoop van aandelen KPN ligt bij de aandeelhouders, niet bij de overheid. ,,Uitgangspunt is dat de Nederlandse telecommunicatiemarkt concurrerend moet zijn'', zegt de minister. KPN is volgens Kamp een belangrijke speler en zal dat ook zo blijven, ,,ongeacht de vraag wie de aandeelhouders zijn''.

Vermeend

Oud-staatssecretaris van Financiën Willem Vermeend vindt dat het kabinet moet voorkomen dat KPN wordt overgenomen door het Mexicaanse telecomconcern América Móvil. Dat zei Vermeend vrijdagavond in het televisieprogramma EenVandaag.

Volgens hem krijgt América Móvil bij de overname van KPN ook zeggenschap over cruciale diensten. ,,Zoals Defensie, diensten over veiligheid. Kan je die diensten wel waarborgen als een buitenlandse partij de meerderheid heeft?''

Vermeend zei spijt te hebben dat KPN onder zijn bewind als staatssecretaris verder werd geprivatiseerd. ,,Als ik terugkijk, zeg ik: dit hadden we anders moeten doen. Daar ben ik heel eerlijk in. De privatisering had niet op deze manier gemoeten. Je ziet wat er van komt.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen