AFN12 nov '13 08:29

Vodafone investeert miljoenen in Nederland

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Vodafone Nederland investeert de komende 3 jaar circa 270 miljoen euro in zijn mobiele en vaste netwerk.

ANP
ANP

Dat maakte het telecombedrijf dinsdag bekend.

De extra netwerkinvesteringen gebruikt Vodafone onder meer voor de uitrol van zijn 4G-netwerk. Daarnaast is het extra geld bestemd voor het verder verkleinen van de afhankelijkheid van KPN voor het aanbieden van zogenoemde triple play-breedbanddiensten (internet, televisie, telefonie).

Vodafone Nederland boekte in het eerste halfjaar van zijn boekjaar een operationele omzet van 893,5 miljoen euro, een daling van 4,7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig boekjaar. De totale markt kromp in deze periode met 6,5 procent. Het aantal Vodafone-aansluitingen daalde naar bijna 5,3 miljoen.

Wereldwijd behaalde het van oorsprong Britse Vodafone in de eerste jaarhelft een omzet van 22 miljard pond (26 miljard euro). Dat is een toename met 1,2 procent ten opzichte van de vergelijkbare periode vorig jaar. Het telecomconcern boekte een operationele winst voor eenmalige posten van 5,7 miljard pond, 8,3 procent minder dan een jaar eerder.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen