AFN21 nov '13 19:45Aangepast op 21 nov '13 22:33

Wall Street herstelt van verliesbeurt

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - -De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met mooie winsten gesloten.

EPA
EPA

Wall Street poetste daarmee de verliezen van een dag eerder volledig weg.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,7 procent hoger op 16.009,99 punten. Het is voor het eerst dat de toonaangevende Dow boven de 16.000 punten sluit. De brede S&P 500 won 0,8 procent tot 1795,85 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg 1,2 procent tot 3969,15 punten.

Stimuleringsbeleid

De Amerikaanse aandelenmarkten doken woensdag in het rood na de publicatie van de vergaderingsnotulen van de Federal Reserve, waaruit bleek dat de Amerikaanse centrale bank overweegt in de komende maanden te beginnen met de afbouw van zijn stimuleringsbeleid. De S&P sloot woensdag voor de derde dag op rij met verlies.

Voorbeurs werd bekendgemaakt dat het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week is uitgekomen op 323.000. De gemiddelde verwachting lag op 335.000 aanvragen. Daarnaast bleek dat de Amerikaanse producentenprijzen in oktober conform verwachting met 0,2 procent zijn gedaald ten opzichte van de voorgaande maand.

Verder werd gemeld dat de groei van de industriële bedrijvigheid rond de stad Philadelphia in november veel sterker is teruggevallen dan verwacht.

Sears Holdings

Aan het bedrijvenfront opende Sears Holdings de boeken. Het warenhuisbedrijf leed in het derde kwartaal meer verlies dan een jaar geleden en zag ook de omzet verder dalen. Sears noteerde 2,9 procent lager.

Ook Target bracht resultaten naar buiten. Het op één na grootste detailhandelsconcern van de VS boekte in het afgelopen kwartaal minder winst en omzet dan verwacht en verlaagde de winstverwachting voor het gehele boekjaar. Target zakte 3,5 procent. Kledingketen Abercrombie & Fitch daalde licht, na de bekendmaking van een kwartaalverlies en verder dalende verkopen.

General Motors

General Motors klom 1,1 procent. De Amerikaanse overheid liet weten haar resterende 31,1 miljoen aandelen in het autoconcern te gaan verkopen. Spoorbedrijf Union Pacific ging 1,4 procent vooruit na de aankondiging voor 9,5 miljard dollar eigen aandelen in te gaan kopen.

De producent van medische apparatuur Hologic boekte een winst van 1,9 procent. Investeerder Carl Icahn heeft een groot belang in het bedrijf genomen en Hologic heeft nu een constructie opgezet om zich tegen een vijandelijke overname te beschermen.

De euro was 1,3470 dollar waard, net als bij het slot van de Europese handel. De prijs van Amerikaanse olie steeg 1,4 procent tot 95,19 dollar per vat. Brent klom 2 procent tot 110,20 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen