AFN19 nov '13 12:38Aangepast op 19 nov '13 15:56

Minister: 5 miljoen voor Schat niet redelijk

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (AFN) - Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zou het ,,niet redelijk'' vinden als vertrekkend Rabobank-bestuurslid Sipko Schat een ontslagvergoeding van 5,4 miljoen euro mee zou krijgen.

ANP
ANP

Hij zei dat dinsdag in zijn wekelijkse gesprek met RTL Z. De zender heeft zelf berekend dat Schat in theorie zo'n bedrag zou kunnen krijgen als ontslagvergoeding.

Volgens Dijsselbloem is dat bedrag ,,zeer hypothetisch en niet redelijk". Hij wilde niet zeggen wat hij wel een redelijke vergoeding vindt.

De Rabobank maakte maandag bekend dat Schat per direct terugtreedt uit de raad van bestuur. Reden was dat bij de aangesloten Rabobanken ,,voor zijn aanblijven onvoldoende draagvlak bestaat.''

Nieuwe wetgeving

Dijsselbloem gaf toe dat hij het vertrek van Schat niet had verwacht omdat De Nederlandsche Bank en de Rabobank in overleg eerder hadden besloten dat hij kon blijven en dat dat goed zou zijn voor de continuïteit van het bestuur van de bank. Een opvatting over het vertrek van Schat heeft Dijsselbloem niet.

Dijsselbloem werkt aan nieuwe wetgeving die een ontslagvergoeding bij banken maximeert op één jaarsalaris. Zolang die wetten nog niet zijn aangenomen kan hij weinig doen tegen een eventueel hogere ontslagvergoeding. Een onafhankelijke derde gaat bekijken wat een redelijke ontslagvergoeding is voor Schat, aldus Dijsselbloem.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen