AFN4 okt '13 08:54

BMW roept auto's terug wegens brandgevaar

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (AFN) - BMW roept in Nederland ongeveer 1000 auto's terug naar de garage wegens een probleem met de brandstoffilterverwarming, waardoor in het ergste geval brand kan ontstaan.

EPA
EPA

De importeur vraagt klanten in een brief om op korte termijn een afspraak te maken met de dealer om het onderdeel te laten vervangen.

Het gaat om auto's die zijn gebouwd tussen mei 2009 en november van dat jaar, uitgevoerd met een 2.0 liter dieselmotor van de 1-, 5-, en 7-Serie, en de X3, X5 en X6.

Door het euvel kan er kortsluiting ontstaan in het verwarmingsonderdeel. ,,Hierdoor kan de startaccu snel ontladen, waardoor de auto niet meer kan worden gestart. In het ongunstigste geval kan bij een kortsluiting tijdens het rijden, maar ook bij geparkeerde auto's, brand ontstaan'', schrijft BMW Nederland.

Een woordvoerder van de Nederlandse importeur laat weten dat er nog geen gevallen bekend zijn van ongelukken of in brand gevlogen auto's door het euvel. Wereldwijd roept BMW 120.000 auto's terug naar de garage om het onderdeel te vervangen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen