AFN18 jun '13 17:56Aangepast op 18 jun '13 18:14

Beurzen kiezen geen richting

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen schommelden dinsdag tussen winst en verlies en sloten uiteindelijk overwegend in de plus.

Beleggers hielden hun ogen vooral gericht op de Verenigde Staten, waar de Amerikaanse centrale bank eerder op dinsdag begon aan de belangrijke tweedaagse vergadering over het monetaire beleid.

De AEX-index in Amsterdam eindigde 0,1 procent hoger op 351,09 punten. De MidKap klom 0,4 procent tot 536,97 punten. De beurs in Parijs verloor 0,1 procent en de DAX in Frankfurt kreeg er juist 0,2 procent bij.FTSE in Londen deed het beter en sloot 0,7 procent hoger.

,,De markt twijfelt over de richting. Ik heb het gevoel dat we verder naar boven kunnen, maar dat hangt sterk af van wat de Fed woensdag gaat zeggen'', zei handelaar Cees Smit van Today’s Beheer.

Imtech

In Amsterdam was Imtech veruit de grootste daler onder de hoofdfondsen met een min van 11,5 procent. De problemen in Duitsland en Polen hebben de technisch dienstverlener een stevige kostenpost opgeleverd bovenop de honderden miljoenen die het bedrijf afschreef. Mede door deze kosten leed Imtech in de eerste 3 maanden van dit jaar een nettoverlies van bijna 60 miljoen euro.

Pakketvervoerder TNT Express ging aan kop in de AEX met een plus van 2,5 procent. In de MidKap stond toeleverancier aan de chipindustrie ASMI bovenaan met een winst van 2,4 procent. Pharming sloot de rij met een verlies van bijna 9 procent. Beleggers waren niet onder de indruk van de aankondiging dat de Amerikaanse toezichthouder FDA de aanvraag voor een licentie voor de marktintroductie van Ruconest in behandeling neemt.

CSM

CSM klom met een bescheiden 0,7 procent. Het bedrijf kwam met een update van de strategie en kondigde aan zijn naam te veranderen in Corbion. Volgens analisten heeft CSM ambitieuze doelen gesteld voor de jaren tot en met 2016.

In Frankfurt steeg Kabel Deutschland met 3,7 procent. Mediabedrijf Liberty Global heeft een bod uitgebracht op het Duitse kabelbedrijf. De eigenaar van UPC gaat daarmee de strijd aan met het Britse telecomconcernVodafone, dat vorige week al interesse toonde in de kabelaar.

De euro was 1,3405 dollar waard, tegen 1,3340 dollar bij sluiting van de Europese beurzen op maandag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,2 procent tot 97,92 dollar per vat. Brentolie werd 0,1 procent duurder op 105,61 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen