AFN13 jun '13 13:03

'Betaalde voorsprong bij cijfer economie VS'

Auteur: ANP Nieuws

WASHINGTON (AFN) - Dataleverancier en persbureau Thomson Reuters geeft een kleine groep handelaren zeker 2 seconden voorsprong bij het bekendmaken van de economische gegevens die door de Universiteit van Michigan worden samengesteld.

Het gaat om het consumentenvertrouwen dat de universiteit maandelijks in een index giet. Dat meldde de Amerikaanse omroep CNBC donderdag.

Het cijfer is meestal van invloed op de beurskoersen. Een voorsprong van 2 seconden geeft handelaren ruim de gelegenheid om hun aan- en verkopen op het nieuws af te stemmen. Beleggers die de informatie later krijgen, lopen in feite achter de feiten aan.

Volgens Thomson Reuters is het systeem al lang bekend. De dataleverancier bevestigt dat het een exclusief contract heeft met de Universiteit van Michigan om het cijfer bekend te maken. Afnemers van het Reuters-nieuws krijgen het cijfer om 09.55 uur (lokale tijd). Voor anderen zijn de gegevens om 10.00 uur beschikbaar. Maar een kleine groep ‘elite-handelaren’ kan het nieuws al om 09.54.58 uur verwachten. Soms is dat zelfs nog een halve seconde eerder. Zij betalen daarvoor hogere abonnementskosten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen