AFN23 okt '13 08:27Aangepast op 23 okt '13 09:27

'Groeivertraging bij Corbion'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van Corbion in het derde kwartaal vallen tegen.

Dat stelde analist Marco Gulpers van ING woensdag.

,,We zien een groeivertraging bij beide divisies'', zei de analist over de kwartaalcijfers van het voormalige CSM. Hij wees erop dat de autonome groei bij Food Ingredients vorig kwartaal terugviel naar 0,2 procent, tegen 4,4 procent in het tweede kwartaal. Bij Biochemicals ging de autonome groei van 6,9 naar 2,6 procent. ,,Daarbij zien we geen aankondiging van een nieuw contract bij Bioplastics en staan de marges onder druk. Het is over het algemeen een beetje zwak.''

Ook SNS Securities sprak van tegenvallende cijfers. De omzet en de winstgevendheid waren duidelijk minder dan verwacht, stelde analist Richard Withagen.

Prima

Volgens Rabobank zien de resultaten van Corbion er onderliggend echter prima uit, zeker gezien de druk van valuta-effecten en grondstoffenprijzen. Analisten van Rabo hadden in het derde kwartaal al een positief effect van grondstofprijzen verwacht, dit laat echter op zich wachten tot de laatste 3 maanden van dit jaar.

ING, SNS en Rabo hanteren een koopadvies voor het aandeel Corbion met koersdoelen van 19 tot 21,50 euro. Corbion opende woensdag 1,5 procent in de min op 17,44 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen