AFN5 nov '13 07:17Aangepast op 5 nov '13 08:07

Cryo-Save lijdt verlies

Auteur: ANP Nieuws

ZUTPHEN (AFN) - Cryo-Save heeft in het derde kwartaal rode cijfers geschreven.

Dat bleek dinsdag uit de kwartaalupdate van de stamcelbank. Het bedrijf zette een verlies in de boeken van 0,9 miljoen euro, waar een jaar geleden nog een winst van 0,5 miljoen euro werd gerealiseerd.

Cryo-Save zag de omzet in het derde kwartaal zakken tot 7,1 miljoen euro, van 9,3 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebita) kwam uit op 0,7 miljoen euro negatief. Dat kwam mede door juridische- en advieskosten. Aan het eind van september had Cryo-Save een kaspositie van 5,4 miljoen euro.

Bestuursvoorzitter ad interim Evi Mattil stelde dat de effecten van de strategie zichtbaar beginnen te worden en dat het programma Fit for the Future op schema ligt. Daardoor zou het bedrijf in staat moeten zijn om aan het eind van het jaar ,,terug te keren naar winstgevendheid''. Volgens Mattil had Cryo-Save in het afgelopen kwartaal last van de economische omstandigheden in zijn belangrijkste markten.

Cryo-Save boekte in de eerste helft van 2013 een verlies van 2,5 miljoen euro en gaf destijds al aan te voorzien aan het eind van het jaar winstgevend te zijn. Het bedrijf sloeg in het derde kwartaal in totaal 7000 nieuwe monsters op, tegen 8000 in het derde kwartaal van 2012. Eind september had de onderneming in totaal 260.000 monsters opgeslagen.

Gerelateerde artikelen