AFN12 jun '13 07:27Aangepast op 12 jun '13 14:46

Vodafone benadert Kabel Deutschland met bod

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Britse telecombedrijf Vodafone bevestigde woensdag dat het Kabel Deutschland heeft benaderd met een overnamevoorstel.

Er is geen enkele zekerheid dat er uiteindelijk een officieel bod wordt uitgebracht, aldus Vodafone.

Eerder op de dag meldden diverse media de toenadering op basis van bronnen. De ingewijden stelden dat het voorstel is afgewezen omdat Kabel Deutschland het te laag vond.

Vodafone overwoog in februari ook al een bod uit te brengen op Kabel Deutschland, de grootste kabelaar van Duitsland. Het bedrijf bedient meer dan 8 miljoen huishoudens en heeft een marktwaarde van ruim 6,6 miljard euro. De overnameplannen werden destijds in de ijskast gezet nadat de media er lucht van kregen, zeiden bronnen destijds.

Kredietbeoordelaar Fitch zei woensdagmiddag dat het de rating van Vodafone mogelijk met één stap verlaagt als het bedrijf de overname van Kabel Deutschland doorzet zonder maatregelen om de schuldenlast te verlagen. De aankoop zou de schuld/ebitda verhouding boven de 2,5 brengen. Die verhouding geldt voor Fitch als belangrijkste element voor de huidige A rating met stabiele vooruitzichten. Een mogelijke manier om de schuldenlast te verlagen, is volgens de kredietbeoordelaar de (gedeeltelijke) verkoop van het belang in Verizon Wireless.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen