AFN5 jul '13 22:36

Grote telecomovername VS definitief rond

Auteur: ANP Nieuws

WASHINGTON (AFN/DPA/BLOOMBERG) - De Amerikaanse telecomautoriteiten hebben vrijdag ingestemd met de overname van telefonieconcern Sprint Nextel door de Japanse branchegenoot Softbank ter waarde van 21,6 miljard dollar (16,8 miljard euro), na een spannende overnamestrijd rond het bedrijf.Sprint Nextel is de op twee na grootste aanbieder van mobiele telefonie in de Verenigde Staten, na AT&T en Verizon Wireless.

EPA
EPA

Sprint Nextel is de op twee na grootste aanbieder van mobiele telefonie in de Verenigde Staten, na AT&T en Verizon Wireless. Met de goedkeuring van de telecomautoriteit FCC is de overname definitief en kan die nog deze maand helemaal worden afgerond. Volgens de FCC zijn de belangen van het publiek met de overname gediend en zal het netwerk van Sprint Nextel dankzij investeringen van Softbank worden versterkt.

Softbank won de overnamestrijd rond Sprint Nextel van de aanbieder van satelliettelevisie Dish Network, die zich vorige maand terugtrok. Dish Network verloor onlangs ook de overnamestrijd rond de breedbandaanbieder Clearwire. Dat bedrijf komt in handen van Sprint Nextel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen