AFN7 nov '13 09:32Aangepast op 7 nov '13 10:17

'Weinig inzicht belangrijke zaken Heijmans'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Heijmans biedt erg weinig inzicht in de ontwikkeling van de kasstroom, het werkkapitaal en de nettoschuld.

Dat schrijven analisten van Rabobank naar aanleiding van de kwartaalresultaten die het bouwbedrijf donderdag naar buiten bracht. Volgens Rabo is dat echter de meest cruciale informatie die Heijmans zou moeten verschaffen.

De bank merkt verder op dat de verlenging van het krediet positief is, terwijl de gegevens over de resultaten en activiteiten gemengd zijn. Het resultaat in Infrastructuur lijkt duidelijk onder druk te staan door de sterke concurrentie. Het resultaat in België en Duitsland lijkt wel in orde, aldus Rabobank dat een hold-advies voor Heijmans hanteert.

SNS Securities merkt op dat Heijmans de situatie in de tak non-residential onder controle begint te krijgen. Dat wordt door het effectenkantoor als zeer positief beoordeeld. De situatie op de Nederlandse bouwmarkt blijft echter erg moeilijk, aldus SNS dat de verwachtingen voor de rest van het jaar naar beneden gaat bijstellen. Ook ING is te spreken over de stabilisatie in de non-residential markt.

Het aandeel noteerde rond 10.00 uur 3,5 procent lager op 9,50 euro.

Gerelateerde artikelen