AFN27 sep '13 17:56

AFM-topman Ronald Gerritse overleden

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Topman Ronald Gerritse van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) is overleden.

ANP
ANP

Dat heeft de AFM vrijdag bekendgemaakt.

Gerritse (61 jaar) gaf sinds mei 2011 leiding aan de toezichthouder. Deze zomer werd bekend dat hij ernstig ziek was. Vanaf juni was hij afwezig wegens een behandeling van een aandoening aan zijn beenmerg. Gerritses taken worden sindsdien waargenomen door AFM-bestuurslid Theodor Kockelkoren.

,,Ronald Gerritse was naast een stevige bestuurder met een groot analytisch vermogen en brede kennis van de financiële sector bovenal een zeer aimabel mens, die als collega en als toezichthouder partijen bij elkaar wist te brengen'', laat de AFM in een verklaring weten.

Absolute top

Bij zijn aantreden in 2011 noemde de toenmalige minister van Financiën, Jan Kees de Jager, Gerritse de ,,absolute top'' onder de topambtenaren in Nederland.

Voordat zijn periode bij de AFM was Gerritse van 2003 tot 2011 secretaris-generaal van het ministerie van Financiën en van 2008 tot 2011 tevens thesaurier-generaal. Eerder was hij zeven jaar secretaris-generaal van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarvoor werkte hij onder meer bij de Sociaal-Economische Raad.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen