AFN25 okt '13 07:58Aangepast op 25 okt '13 10:17

Winstalarm en banenverlies Ballast Nedam

Auteur: ANP Nieuws

NIEUWEGEIN (AFN) - Bouwbedrijf Ballast Nedam gaat 250 arbeidsplaatsen schrappen.

ANP
ANP

Bovendien verwacht het bedrijf dit jaar een operationeel verlies te lijden, in plaats van de winst van 15 miljoen euro die eerder werd voorspeld.

Ballast Nedam gaf vrijdag aan dat de banen in het vierde kwartaal verdwijnen bij de regionale bouwbedrijven, de specialistische bedrijven en op het hoofdkantoor. Daarvoor wordt een reorganisatielast genomen van 7 miljoen euro. Het bedrijf heeft veel last van de moeizame bouw- en inframarkten, de felle concurrentie en prijsdruk. Ballast Nedam verwacht dat deze situatie nog wel enige tijd zal aanhouden.

Ballast Nedam wilde niet concreet aangeven hoe groot het operationeel verlies zal zijn dat voor dit jaar wordt verwacht. In 2012 werd een operationeel verlies geleden van 31 miljoen euro. De orderportefeuille steeg in het derde kwartaal naar 1,63 miljard euro, van 1,56 miljard euro aan het einde van de eerste helft van dit jaar.

Personeelsbestand

Vorig jaar maakte het bedrijf uit Nieuwegein al bekend circa 450 arbeidsplaatsen te schrappen. In juli gaf Ballast Nedam aan dat er nog meer banen zouden verdwijnen. Toen werd door topman Theo Bruijninckx gesproken over ,,enkele tientallen'' arbeidsplaatsen die zouden komen te vervallen.

Bruijninckx gaf in een toelichting tegen AFN aan dat hij verwacht dat er geen extra arbeidsplaatsen zullen worden geschrapt bij het bedrijf. ,,Wij denken volgens de huidige inzichten dat dit het wel is.'' Het personeelsbestand van Ballast Nedam zal na afronding van het banenverlies richting de 3000 gaan, aldus de topman.

Geen details

De bestuursvoorzitter zei verder dat herstel op de bouw- en inframarkten pas ergens na 2014 wordt verwacht. Hij wilde geen details verstrekken over het grote project waarover onzekerheid is opgetreden over een substantieel meerwerk.

De gesprekken over de verkoop van de deelneming in het grondstoffenbedrijf Beheermaatschappij Bontrup zijn nog steeds aan de gang. Met Remex Mineralstoff, dat een niet-bindend bod had uitgebracht op Feniks Recycling, is nog geen overeenstemming bereikt over de voorwaarden, aldus de onderneming.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen