AFN7 aug '13 10:28

TUI Travel draait sterk zomerseizoen

Auteur: ANP Nieuws

CRAWLEY (AFN) - De Britse reisorganisatie TUI Travel heeft de resultaten over het afgelopen kwartaal flink zien verbeteren en handhaaft de verwachtingen voor heel het boekjaar.

,,De zomervakantieboekingen zijn goed verlopen en de boekingen voor het winterseizoen hebben een bemoedigende start gemaakt'', maakte het concern woensdag bekend.

TUI Travel zag de operationele winst, exclusief bijzondere posten, in het afgelopen kwartaal met 18 procent groeien tot 87 miljoen pond (ruim 100 miljoen euro). De omzet klom met 5 procent tot 3,86 miljard pond.

De boekingen voor de zomervakantie in Groot-Brittannië en Scandinavië lopen respectievelijk 4 procent en 7 procent voor vergeleken met een jaar eerder. In Duitsland en Frankrijk kampt TUI wel met teruglopende boekingen.

Merken

Bij TUI Nederland, dat bekende merken voert als Arke, Holland International en Kras, vertonen de zomerboekingen een plus van 1,4 procent vergeleken met vorig jaar, laat een woordvoerster weten.

TUI Travel handhaaft de verwachting van een minstens 10 procent hogere operationele winst in heel het boekjaar, dat eind september afloopt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen