AFN29 jul '13 15:01

‘Wall Street begint met kleine min’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen maandag naar verwachting met kleine verliezen.

EPA
EPA

Beleggers wachten nog op cijfers over de recent in behandeling genomen woningverkopen in de Verenigde Staten, die een halfuur na opening bekend worden gemaakt.

De markt kijkt deze week vooral uit naar de uitkomsten van de beleidsvergadering van de Federal Reserve, die op woensdag worden gepresenteerd. Op diezelfde dag wordt ook de eerste raming gepubliceerd van de economische groei in de Verenigde Staten in het tweede kwartaal. Aan het einde week verschijnt het belangrijke Amerikaanse banenrapport.

Aan het overnamefront maakte de Canadese uitbater van warenhuizen Hudson's Bay bekend de Amerikaanse keten van luxe warenhuizen Saks te kopen voor 2,9 miljard dollar (2,2 miljard euro), inclusief schulden. Met 16 dollar per aandeel biedt Hudson's Bay een premie van 30 procent op de beurswaarde van Saks voordat geruchten over een overname de kop opstaken, eind mei.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen van 0,2 procent voor de New Yorkse beurzen. Wall Street sloot vrijdag na een vrij rustige handelsdag iets hoger. De handel kreeg wat tegenwind van tegenvallende bedrijfsresultaten, maar een goed cijfer over het Amerikaanse consumentenvertrouwen bood enige verlichting. De Dow-Jonesindex eindigde een fractie hoger op 15.558,83 punten en de S&P 500 steeg 0,1 procent tot 1691,65 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen