AFN4 nov '13 08:16Aangepast op 4 nov '13 09:09

Wehkamp.nl gaat megadistributiecentrum bouwen

Auteur: ANP Nieuws

ZWOLLE (AFN) - Onlinewarenhuis wehkamp.nl gaat in Zwolle het naar eigen zeggen grootste geautomatiseerde distributiecentrum voor onlineretail ter wereld bouwen.

De investering bedraagt meer dan 100 miljoen euro en het complex moet in de zomer van 2015 gereed zijn. Dat maakte RFS Holland Holding, het moederbedrijf van de webwinkel, maandag bekend.

Het nieuwe distributiecentrum krijgt bijna 480.000 zogenoemde 'picklocaties’ waar 468 shuttletreintjes producten kunnen oppikken. Daarnaast komen er 8000 palletlocaties en 2,5 kilometer aan stellages voor hanggoed. In totaal kunnen er straks 4 miljoen artikelen worden opgeslagen.

,,De verwachting is dat over 10 jaar de Nederlandse consument 50 procent van zijn aankopen online doet en het nieuwe distributiecentrum geeft ons de mogelijkheden om met die trend mee te groeien'', aldus Gert van de Weerdhof, bestuursvoorzitter van RFS Holland Holding.

Vervangen

De nieuwe locatie moet het huidige distributiecentrum van wehkamp.nl in Dedemsvaart gaan vervangen, dat is al sinds de jaren 60 in gebruik is. De 200 vaste krachten die nu in Dedemsvaart werken, kunnen straks meeverhuizen.

Wehkamp.nl heeft verder nog een logistiek centrum in Maurik. Dat centrum, dat vooral bedoeld is voor de distributie van meubels en koelkasten, blijft gewoon bestaan.

Gerelateerde artikelen