AFN25 sep '13 19:17

Nieuwe commissarissen bij Rabobank

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT (AFN) - Rabobank heeft woensdag tijdens een extra algemene vergadering Ron Teerlink en Henk van Dalen benoemd tot commissarissen van Rabobank Nederland.

De 52-jarige Teerlink was het grootste deel van zijn loopbaan in dienst van ABN Amro. Van Dalen (60) werkte van 1976 tot 2006 bij DSM en was daarna financieel directeur (cfo) bij onder meer TNT.

Voorzitter van de raad van commissarissen Wout Dekker is in zijn nopjes met de benoemingen. ,,Ron Teerlink heeft ruime ervaring met strategische vraagstukken. Hij kan deze vertalen in concrete actieplannen en hierover helder communiceren.'' Ook roemde Dekker de ervaring van Teerlink met grote IT-projecten en internationaal bankieren.

,,Henk van Dalen heeft ruim 35 jaar ervaring in het internationale bedrijfsleven in vijf verschillende sectoren: chemie, logistiek, telecom, non-foodretail en met corporate finance. De laatste 13 jaar was hij cfo van beursgenoteerde bedrijven met omzet van 9 tot 19 miljard euro en daarin onder andere (mede) verantwoordelijk voor strategische en operationele bedrijfstransformaties, significante M&A transacties en bedrijfsfinancieringen'', aldus Dekker.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen