AFN25 okt '13 11:57

'Vervelend nieuws van Philips'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Vervelend en teleurstellend.

ANP
ANP

Zo omschrijven analisten vrijdag het bericht van Philips dat het zijn overeenkomst met betrekking tot Lifestyle Entertainment met het Japanse Funai heeft opgezegd.

Philips sloot eind januari een licentiedeal met Funai, waardoor de activiteiten op het gebied van onder meer audio, video en multimedia op afstand zouden worden gezet. Het Nederlandse bedrijf heeft naar eigen zeggen de afgelopen maanden alles in het werk gesteld om de activiteiten in de tweede helft van 2013 over te kunnen hevelen. Funai zou echter in gebreke zijn gebleven en Philips wil de geleden schade verhalen.

,,Het is een moeilijke markt. Ze hebben er lang over gedaan om het aan de kant te zetten. Het feit dat ze het nu weer moeten heroverwegen is vervelend. En dat is zwak uitgedruk'', aldus een analist van ING.

Belangrijke stap

,,Voor de investment case is het een belangrijke stap dat ze uit deze activiteiten stappen. En dat gebeurt nu op korte termijn niet. Een teleurstelling'', stelde analist Marcel Achterberg van Petercam. Volgens de marktvorser is het nu een logische stap om de zaak voor te leggen aan een arbitragecommissie om de schade te verhalen.

Achterberg wijst er verder op dat het voor het management van Philips ook een nare zaak is. Zij moeten nu tijd besteden aan activiteiten waar Philips vanaf wil, terwijl ze zich zouden moeten richten op de activiteiten die worden doorgezet.

Het aandeel Philips noteerde vrijdag omstreeks 11.50 uur 2 procent in de min op 25,48 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen