AFN31 jul '13 14:58

‘Vlakke opening Wall Street’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen woensdag naar verwachting nagenoeg vlak.

De markt verwerkt positief nieuws over de Amerikaanse arbeidsmarkt en gemengde cijfers over de Amerikaanse economie.

Uit cijfers van loonstrookverwerker ADP bleek dat de werkgelegenheid in het bedrijfsleven in de Verenigde Staten in juli met 200.000 banen is toegenomen. Economen hadden gemiddeld op een groei gerekend met 180.000 arbeidsplaatsen. Het cijfer van ADP loopt vooruit op het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid dat vrijdag naar buiten komt.

Daarnaast werd bekendgemaakt dat de economie in de Verenigde Staten in het tweede kwartaal met 1,7 procent is gegroeid. Dat was sterker dan de groei met 1 procent die economen hadden voorspeld. Over het eerste kwartaal werd het groeicijfer echter neerwaarts bijgesteld van 1,8 procent naar 1,1 procent.

Fed

Beleggers houden hun blik ook gericht op de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve (Fed), die om 20.00 uur (Nederlandse tijd) de uitkomsten van de beleidsvergadering bekend zal maken. De Fed zal naar verwachting geen wijzigingen aanbrengen in het monetaire beleid. Wel wordt gehoopt dat de centrale bank meer duidelijkheid zal geven over de afbouw van het opkoopprogramma. De Fed koopt nu maandelijks voor 85 miljard dollar aan obligaties op ter ondersteuning van de economie.

De aandelenbeurzen in New York gingen dinsdag zonder grote uitslagen de dag uit. Meevallende kwartaalcijfers en verhoogde winstverwachtingen van belangrijke bedrijven steunden de handel. De Dow-Jonesindex eindigde nagenoeg onveranderd op 15.520,59 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen