AFN15 nov '13 08:12Aangepast op 15 nov '13 09:47

Minder verlies voor Dexia

Auteur: ANP Nieuws

BRUSSEL (AFN) - De Belgische bank Dexia heeft in het derde kwartaal een nettoverlies geleden van 83 miljoen euro.

Dat is een stuk minder dan de min van meer dan 1,2 miljard euro die in dezelfde periode vorig jaar in de boeken ging. Dat maakte Dexia vrijdag bekend.

De vermindering van de opbrengsten werd deels gecompenseerd door een daling van de financieringskosten met 23 miljoen euro ten opzichte van het tweede kwartaal. Ook werd er een meerwaarde geboekt van 66 miljoen euro op de verkoop van Sofaxis, een Franse verzekeringsdochter van Dexia Crédit Local.

In september bereikte Dexia tevens een akkoord over de verkoop voor 380 miljoen euro van bedrijfsonderdeel Dexia Asset Management aan New York Life Investments. De afronding van die verkoop vindt naar verwachting plaats in het vierde kwartaal.

Commissies

De opbrengsten van de bankactiviteiten kwamen 40 miljoen euro lager uit dan in het tweede kwartaal, op 184 miljoen euro. Dit komt volgens Dexia vooral door een verlies aan commissies die werden geïnd door de Franse onderdelen die dit kwartaal werden verkocht.

Over het gehele jaar 2012 rapporteerde de inmiddels bijna volledig genationaliseerde bank die bezig is met een ontmantelingsproces, nog een nettoverlies van 2,9 miljard euro. Voor 2011 ging een verlies van zo'n 11,6 miljard euro in de boeken. Nu is het nettoverlies na negen maanden opgelopen tot 988 miljoen euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen